Liberia 1: 1 000 000 PDF

Liberia, officieel de Republiek Liberia, is een republiek aan de westkust van Afrika, gesticht door uit de Verenigde Staten teruggekeerde liberia 1: 1 000 000 PDF-slaven. Liberia is een van de armste landen op aarde. Het land wordt begrensd door Ivoorkust, Guinee en Sierra Leone. Liberia is het tweede Afrikaanse land dat werd gesticht door Afrikanen uit de Nieuwe Wereld.


Författare: Frank Brandl.
Landkarte von Liberia mit Verkehrswegen.

Ondanks de tegenslag arriveerden er nieuwe groepen in West-Afrika en het lukte de ACS om een permanente nederzetting te realiseren aan de kust. Die kreeg de naam Monrovia, naar de toenmalige Amerikaanse president James Monroe. De nieuwe staat was niet direct een toonbeeld van democratie en vrijheid. De oorspronkelijke bewoners van Liberia werden door de immigranten als tweederangsburgers beschouwd. De politieke verhoudingen in Liberia waren opmerkelijk. In 1980 volgde een staatsgreep onder leiding van Samuel Doe, die de grondwet vervolgens buiten werking stelde. Hierna stortte de economie ineen en viel het land ten prooi aan gewelddadigheden.

In augustus 2003 werd Taylor vervangen door Moses Zeh Blah, die echter reeds op 14 oktober 2003 werd vervangen door president Charles Gyude Bryant, die een overgangsregering vormde. De uitvoerende macht berust bij een voor zes jaar gekozen president. De wetgevende macht berust bij de Senaat en het Huis van Afgevaardigden, die eveneens via algemeen kiesrecht worden gekozen. Verkiezingen zijn sinds 1989 telkens uitgesteld vanwege de oorlogstoestand. De laatste president van de TWP, William Richard Tolbert Jr. Van 1984 tot 1990 domineerde Doe’s National Democratic Party.