Ingolstadt PDF

FC Ingolstadt is een Duitse voetbalclub uit Ingolstadt, Beieren. De club ontstond in 2004 na een fusie tussen ESV Ingolstadt PDF en MTV Ingolstadt.


Författare: Gerd Treffer.

Die "Blaue Stunde" setzt eine Stadt in besonderes Licht …
Mit seinen Fotografien Ingolstadts in der kurzen Zeit der Dämmerung zwischen Sonnenuntergang und Dunkelheit, in der die natürlichen Kontraste verschwimmen, Akzente der Beleuchtung aber umso deutlicher hervorstechen, ist dem Fotografen Gert Schmidbauer ein traumhaftes Porträt der alten Herzogs- und Universitätsstadt Ingolstadt, der Landesfestung und der modernen, dynamischen Wirtschaftsstadt gelungen, das verzaubert; ein Bilder-Buch, das kein romantisches, aber oft ein poetisches Bild der Stadt und des Stadtbildes zeichnet.

De eerste twee seizoenen van de nieuwe club in de Oberliga Bayern waren erg succesvol met een 2de en een 1ste plaats. 07 speelde de club voor de eerste keer in de Regionalliga Süd. Het seizoen erop werd de club tweede in deze divisie en kon zo promotie naar de 2. FC Ingolstadt behaalde op zondag 17 mei 2015 voor het eerst in de geschiedenis promotie naar de Bundesliga.

De club onder leiding van trainer-coach Ralph Hasenhüttl won die dag met 2-1 van RB Leipzig. 17 viel het doek echter voor Ingolstadt. Een 1-1 gelijkspel op de voorlaatste speeldag uit bij SC Freiburg was niet genoeg om directe degradatie af te wenden voor de ploeg die onder leiding stond van trainer-coach Maik Walpurgis. Ingolstadt was na Darmstadt de tweede degradant. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 11 aug 2017 om 17:47.

Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Ingolstadt is een kreisfreie Stadt in de Duitse deelstaat Beieren. Het hoofdkantoor van het automerk Audi is gevestigd in Ingolstadt. Ook het hoofdkantoor van de elektronicawinkels Media Markt en Saturn zijn hier gevestigd. Deze lijn werd geopend op 28 mei 2006.

In 1631 stierf Johan t’Serclaes, graaf van Tilly, in deze stad, hij raakte hier zwaargewond in een gevecht tegen het leger van Gustaaf II Adolf van Zweden. De van oorsprong Nederlandse veroordeelde oorlogsmisdadiger en oud-SS’er Klaas Carel Faber woonde tot aan zijn dood op 24 mei 2012 in Ingolstadt. FC Ingolstadt 04 is de professionele voetbalclub van Ingolstadt en speelt in het Audi-Sportpark. 2017 op het hoogste Duitse niveau van de Bundesliga. Zie de categorie Ingolstadt van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 14 jan 2018 om 15:16. Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn.