Heidis Lehr- und Wanderjahre PDF

Hovedpersonen Heidi er en foreldreløs pike som kommer for å leve sammen med bestefaren, en eksentrisk type som bor avsides i de sveitsiske alpene. Hun blir senere selskapspike for en svakelig pike fra en rik familie i Frankfurt. I den andre av bøkene, Heidi får bruk for hva hun har lært, heidis Lehr- und Wanderjahre PDF Klara fra Frankfurt på besøk til Heidi i fjellet.


Författare: Johanna Spyri.

Sorgfältig überarbeiteter Nachdruck der Erstausgabe aus dem Jahr 1899 der Schweizer Jugendschriftstellerin Johanna Spyri, das sofort zu einem großen Erfolg wurde.
"Heidi" wurde in mehr als 50 Sprachen übersetzt und auch mehrfach verfilmt.

Dete kan ikke lenger ta vare på henne. Derfor blir hun satt bort til bestefaren, som bor alene i en hytte oppe i fjellet. Bestefaren er preget av at han i yngre år drakk og spilte, og av at sønnen hans, Tobias, døde som barn. Dete dukker opp igjen, og bringer Heidi til Frankfurt, hvor hun skal være selskapsdame for den sykelige Clara, datteren i en overklassefamilie.

Hos familien Sesemann møter Heidi både vennlighet, særlig hos Claras bestemor, og en kald, ukjærlig disiplin, representert ved guvernanten frøken Rottenmeier. Heidi lider av hjemlengsel og begynner å gå i søvne. Clara på besøk til Heidi i fjellene. Her blir hun frisk, og kan bevege seg uten rullestol.