Fora de joc PDF

La propiocepció és el sentit que indica a l’organisme de la posició dels músculs, és la capacitat de sentir la posició relativa de parts corporals contigües. La propiorecepció regula la direcció i rang de moviment, permet reaccions i respostes automàtiques, intervé en el desenvolupament de l’esquema corporal i en la fora de joc PDF d’aquest amb l’espai, sustentant l’acció motriu planificada. Títol: La educación del niño autista. Avui dia encara no coneixem les causes de l’autisme infantil, tot hi així s’ha avançat molt en la comprensió, la descripció i les ajudes que necessita el nen autista.


Författare: Jordi Sierra I. Fabra.

Colección: Gran angular,139

L’Isidro, setze anys, és un destacat jugador de bàsquet, un esport que l’apassiona. Promet, però un accident li desfà una mà. El futur esportiu s’esvaeix, si més no de moment. La recuperació trigarà molts mesos i ja es veurà com quedarà. Mentrestant, per no perdre forma física, juga a futbol amb l’equip local. Es revela com un davanter fora de sèrie. L’equip arriba als play off per pujar de categoria. La premsa esportiva es fixa en l’Isidro i els caçapromeses li segueixen la pista. A disset anys es troba davant d’un futur prometedor com a professional del futbol. És moment de prendre decisions i damunt seu tot és pressió: els diners del futbol, la passió pel bàsquet, la timidesa davant la noia que estima, el poble que vibra per tenir un heroi local, els estudis…

Lorna Wing, recull 10 anys d’investigació en aquest llibre, enfocat a l’educació i a descriure detalladament les tècniques que s’han d’utilitzar davant totes les formes de conductes i capacitats que ens podem trobar. Títol: El autismo en niños y adultos. Lorna Wing, mare del concepte TEA, explica detalladament el concepte d’autisme, els trets nuclears d’aquest trastorn, les teories sobre les causes, què poden fer mestres, metges i pares, com ha de ser l’entorn del nen autista, de quins serveis es disposa o també la funció de les associacions de pares. Autores: Asun Galera i Carmina del Río.

Una eina per afavorir el coneixement de l’autisme entre els nens, que vol donar una sèrie de pautes per saber quina és la millor manera d’ajudar-lo. Títol: Alumnado con trastorno del espectro autista. Alicia Bravo, Sara Mitjà i Josep M. Llibre més aviat adreçat als docents amb alumnes TEA. Tenint en compte les dificultats que genera el trastorn per relacionar-se, i també els problemes d’aprenentatge que molt sovint es donen, el llibre ajuda al mestre a conèixer les potencialitats i les necessitats que poden tenir aquests alumnes. A més a més proporciona estratègies per a una possible intervenció i suggeriments per facilitar al màxim la seva integració, tant a nivell social com personal. Títol: Autismo i Síndrome de Asperger.