Els tres porquets PDF

El tercer porquet construeix la casa de maons. Els tres porquets és un conte tradicional del segle XIX. Tres porquets que vivien enmig del bosc es van construir una casa, cadascú va fer la seva: el primer germà la va fer de palla, el segon de fusta i el tercer de sòlids maons. El llop els tres porquets PDF arribar disposat a menjar-se els porquets.


Författare: .

Ells es van refugiar a casa seva. El llop va bufar fins a ensorrar la primera casa i la segona, però no va poder tirar a terra la tercera, més ben construïda. Per això va intentar entrar per la xemeneia. Però els porquets ,van encendre el foc de la xemeneia perquè es cremés i el llop va fugir corrents. El conte té un enemic arquetípic, el llop del bosc, que apareix en altres històries com La Caputxeta Vermella.

Representa el monstre per antonomàsia al folclore europeu, juntament amb la variant antropomòrfica de l’ogre. En aquest cas s’exalta el treball, com a moltes faules també protagonitzades per animals, com a La Cigala i la Formiga, d’Isop i l’enginy, un tret típic dels protagonistes dels contes populars. Aquest germà també es mostra generós, rescatant els altres porquets, per reforçar el missatge de valors dirigit al públic infantil. Aquest conte va protagonitzar una breu polèmica al Regne Unit el 2007, ja que es va dir que la figura del porc podia ofendre a la comunitat musulmana. Un antic cinema en la penombra.

Carles Martí, Barcelona, Editions Cruïlla, 2010, 16 pàgines, ISBN 9788466124966. La pàgina va ser modificada per darrera vegada el 16 ago 2018 a les 21:37. La Laura Tascón, mestra d’EE a l’escola de Callús ha adaptat l’activitat de LECTURES DE PARAULES DE TARDOR publicada fa poc al bloc i ha creat un material per treballar la LECTURA DE PARAULES D’HIVERN escollint vocabulari títpic de l’estació i de les festes de Nadal. Gràcies Laura per totes aquestes aportacions i per ajudar-nos a fer créixer aquest bloc i els materials i recursos que compartim! El material funciona de la mateixa manera que la LECTURA DE PARAULES DE TARDOR. Fa molts anys, vàrem descobrir aquest joc: KABOOM!