Die Orsini Affaire PDF

Bentinck is een van oorsprong Gelders geslacht en behoort tot de Nederlandse, Britse en voorheen ook tot de Duitse adel. De bewezen stamreeks begint met Johan Bentinck, knape, die vermeld wordt tussen 1343 en 1386 en zich vestigde bij Wapenveld in de gemeente Die Orsini Affaire PDF op de Veluwe.


Författare: Kerrin Skadi.
Minetta May, genannt Miena, Tochter aus gutem Hause, wird durch einen Einbruch in ihr Elternhaus in die aufregende Jagd nach dem Dieb einer kostbaren Handschrift verwickelt. Die Wiederbeschaffung führt sie kreuz und quer durch das viktorianische London. Tatkräftig unterstützt wird Miena dabei durch den charismatischen jungen Bibliothekar Phillander Millford, der ein gefährliches Doppelleben führt.
Die Orsini Affaire bildet den Auftakt zu einer vierteiligen Mini-Serie, die die Protagonisten quer durch das Europa des 19. Jahrhunderts schickt, immer auf der Suche nach den vier Bänden eines verschollenen Tagebuches dessen Inhalt auch Jahre nach dem Tod des Schreibers noch immer gefährlich ist.

In de zeventiende eeuw werd het geslacht Bentinck opgesplitst in een Nederlandse en een Engelse tak. 1886 besloot koningin Victoria dat dezen in Groot-Brittannië de titel van Count mochten voeren. Drie van deze nakomelingen werden in 1920 en 1924 ingelijfd in de Nederlandse adel. 1911 werd bij besluit van koning George V bepaald dat het hoofd van de baronale takken, tevens hoofd van de Britse baronale tak, in Groot-Brittannië de titel van Baron mag voeren. De Engelse tak werd gesticht door Hans Willem Bentinck, die de koning-stadhouder Willem III naar Engeland vergezelde. De linie Cavendish-Bentinck stierf in 1990 uit met Victor Frederick William Cavendish-Bentinck, 9e en laatste hertog van Portland. De Nederlandse grafelijke tak stamt af van Hans Willems tweede zoon Willem Bentinck, Nederlands staatsman, die in 1732 tot rijksgraaf werd verheven.

Willem Gustaaf Frederik liet drie zoons na die hij bij een boerenmeisje had. Dit was de reden dat zijn broer John Charles hun opvolgingsrecht betwistte. De grafelijke tak is in mannelijke lijn uitgestorven, maar de oudere baronale tak floreert. In de Dorpskerk van Ellecom, nabij kasteel Middachten, is een crypte aanwezig van de familie Bentinck. William Henry Cavendish-Bentinck, Lord William Bentinck, broer van voorgaande, Gouverneur-Generaal van India van 1828 tot 1835. De schrijfster Hella Haasse heeft over zijn leven, maar vooral over het leven van zijn echtgenote Sophie, twee historische romans geschreven. Geslachten die tot de adel van het Koninkrijk der Nederlanden behoren of hebben behoord.