Verborgen PDF

Welkom De verhalen van De Uitvinders vormen de inspiratiebron voor basisschoolleerlingen om hun vaardigheden van de eenentwintigste eeuw te verborgen PDF. In aansprekende lesprogramma’s, uitvinderswedstrijden, workshops en evenementen kunnen kinderen zelf ontdekken, zelf creëren en zelf presenteren. Dat geldt ook voor hun leerkrachten, die alle benodigde handvatten krijgen aangereikt en niet technisch onderlegd hoeven te zijn. Waarom meedoen Deelname aan De Uitvinders is Onderzoekend, Ontdekkend én Ondernemend leren, werken aan 21st Century Skills en past binnen 9 kerndoelen voor Primair Onderwijs.


Författare: Dieter Aurass.
Drei Einbrecher begehen jeder alleine einen Einbruch. Alle 3 brechen in eine Villa ein, jeder auf einem anderen Weg. Alle drei aus unterschiedlichen Gründen, aber…. ohne vorher etwas voneinander zu wissen, zur selben Zeit und in die selbe Villa.
Ein Dieb, eine ehemalige Hausangestellte und ein Psychotherapeut sehen sich nicht nur plötzlich miteinander konfrontiert, sondern auch mit dem Problem, etwas zu finden, was sie verborgen in der Villa vermuten. Jeder sucht etwas Anderes und kann es nur finden, wenn sie sich zusammenraufen und gemeinsam versuchen, das Geheimnis der Villa zu lüften.
Aus anfänglicher Gegnerschaft entwickelt sich eine zunächst wiederwillige Zusammenarbeit, in deren Verlauf sie sich gegenseitig ihre Geheimnisse anvertrauen.
Gemeinsam kommen sie schließlich einem Geheimnis von ungeahnten Ausmaßen auf die Spur …. und geraten dadurch in Lebensgefahr.

Deelname aan De Uitvinders past uitstekend binnen de kerndoelen voor Primair onderwijs en geeft concrete invulling aan Wetenschap- en Techniek educatie. Van leerkrachten is slechts minimale begeleiding nodig. Meer info en aanmeldformulier Beleef met de hele klas een nieuw avontuur van de Uitvinders en laat uw leerlingen zich ontwikkelen binnen een inspirerende belevingswereld! Als leerkracht bepaalt u zelf de planning. U kunt dan dit schooljaar aan de slag met uw jonge Uitvinders! 8 Beleef met de hele klas een nieuw avontuur van de Uitvinders en laat je leerlingen binnen een inspirerende belevingswereld kennismaken met techniek! Het programma van De Uitvinders draagt bij aan 9 kerndoelen voor Primair Onderwijs.

HIER staat meer informatie en en de motivatie van leerkrachten om deel te nemen aan het project. Vier gemaskerde kinderen beleven avonturen in een heel bijzondere tuin. Een verhaal uit de natuur, dat gaat over samenwerken, hutten bouwen en techniek. Ze ontmoet een jongetje dat haar leert hoe je zelf speelgoed maakt.

Een groep jongeren gaat op zoek naar de bron van de rivier, nadat die ineens is drooggevallen. Tijdens hun reis hebben ze al hun vindingrijkheid nodig! Een schip vol met uitvindingen gaat op weg naar de Wereldtentoonstelling. De jonge avonturier Luuk is stiekem aan boord geklommen. Als het schip zinkt zorgen Luuk en zijn maatje Dolf de dolfijn dat ze weten te overleven op een verlaten eiland. De jonge uitvinder Sibrand gaat op zoek naar een groene energiebron voor zijn elektrische auto.

Dankzij een bijzonder meisje uit het circus weet hij die uiteindelijk te vinden. Van elk verhaal zijn er 3 lesbrieven. De leerkracht bepaalt zelf de planning. Vul dit in om in te schrijven of om meer informatie aan te vragen!

21st century skills in praktijk gebracht Meedoen met De Uitvinders betekent werken aan 21st century skills. Hun ontwerpen en ideeën presenteren ze door middel van beeld en tekst. Bij het werven van stemmen voor online inzendingen wordt bovendien ondernemerschap gestimuleerd. Uitvindersfinale 2018 Wat was het een fantastische ochtend, dinsdag 26 juni in De Uitvindfabriek in Breda: 120 basisschoolleerlingen, hun onderwijzers en natuurlijk de rij-ouders beleefden de finale van De Uitvinderswedstrijd 2018. De jury, bestaande uit mevrouw Leonie van den Arend en de heren Fons Fluitman, Phillip Reinders-Folmer en Erik Colijn neemt met verbazing kennis van het jeugdige enthousiasme.

Dan maar gauw beginnen met de presentatie van Sietske, Sophie, Qi-Qi, Evi, Sven en Tom uit Tilburg. Ons doel is om mensen in de woestijn water te geven zodat ze kunnen drinken. Een lovende jury zorgt ervoor dat de resterende vijf groepjes al wat rustiger op hun stoel zitten. De jonge uitvinders komen van ver: Roermond, Eindhoven en Son en Breugel. Dan is het tijd voor het juryberaad. Maar denk maar niet dat de kinderen lang pauze hebben: na een slokje ranja moeten ze meteen aan de slag om een Ballonwagen te maken.