Theoretische Mechanik PDF

Naar navigatie springen Naar zoeken springen Spin is een fundamentele eigenschap van atoomkernen, hadronen en theoretische Mechanik PDF deeltjes. Spin heeft belangrijke theoretische implicaties en praktische toepassingen. De spin van het elektron is de sleutel tot het uitsluitingsprincipe van Pauli en tot begrip van het periodiek systeem van de elementen.


Författare: Rainer Dick.

Ausgehend von der Newtonschen Mechanik führt das Buch über Lagrange-Formalismus und Hamilton-Formalismus bis zur Hamilton-Jacobi-Theorie, wobei auch starre Körper und relativistische Punktmechanik mit einbezogen werden.
Im Hinblick auf die Vorbereitung der Leser/innen auf weiterführende Studien in Allgemeiner Relativitätstheorie und Quantenfeldtheorie hat der Autor auch besonderen Wert auf die Diskussion von Inertialsystemen und auf die Darstellung des Zusammenhangs zwischen Symmetrien und Erhaltungssätzen gelegt.
Eine Einführung in die Greensche Funktion des harmonischen Oszillators rundet die Diskussion ab.
Das Buch eignet sich sowohl zum Selbststudium wie auch als Begleitlektüre zu einem Mechanikkurs.

1 verschillende waarden mogelijk voor m. Andere deeltjes hebben een andere grootte van de spin. In dit geval zijn er drie toestanden mogelijk, nl. Deeltjes met een halftallige spin worden fermionen genoemd, die met heeltallige bosonen.

Het verschil is belangrijk voor de manier waarop meerdere deeltjes energietoestanden kunnen opvullen. Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat er niet meer dan twee elektronen in een bepaalde baan om de kern van een atoom passen, de eerste met spin op en de andere met neer. Spin is te vergelijken met het kwantummechanische impulsmoment, L. Wanneer een deeltje een spin en lading heeft, gedraagt het zich als een magneetje. Het elektron bezit een magnetisch moment dat ongelijk nul is.

Een van de successen van de kwantumelektrodynamica is de accurate voorspelling van de g-factor van het magnetisch moment van het elektron. De g-factor heeft een waarde van 2. Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 15 jan 2018 om 17:41. Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

Der Titel dieses Artikels ist mehrdeutig. Sowohl die Relativitätstheorie als auch die Quantenmechanik enthalten die klassische Mechanik als Spezialfall. Die Klassische Mechanik wurde im 17. Zudem lassen sich spezielle Teilgebiete der Mechanik nach vielen verschiedenen Kriterien einteilen. Mechanik elastischer Körper: Die Elastizitätstheorie behandelt elastische Verformungen, also Verformungen, die sich nach Rücknahme der verursachenden Kräfte zurückbilden wie bei einer Feder.