Richard Wagner PDF

Lohengrin is een opera van de componist Richard Wagner. Deze ging in première op 28 richard Wagner PDF 1850 in Weimar, gedirigeerd door Franz Liszt.


Författare: Ludwig Marcuse.
1963, im Jahr von Richard Wagners 150. Geburtstag, schockierte Ludwig Marcuse mit seiner polemischen Biographie die Wagnerianer: Es ist seine Subjektivität, die Marcuses Biographien davor bewahrt, von der Forschung ›überholt‹ zu werden oder zu ›veralten‹. Geschrieben in einem Stil, der immer plastisch, konkret, anschaulich ist, mit Passagen, die leuchten von einer sublimen, subtilen Boshaftigkeit. Die Biographie illustriert, was vielen gegen den Strich ging und geht: dass man ein bedeutendes Werk würdigen kann, ohne dessen Schöpfer im Geringsten zu achten. Marcuse schreibt immer auch Ideengeschichten, er beschreibt immer beide Zeiten: die, in der sie angesiedelt sind, und die, in der sie geschrieben wurden.

Na het overlijden van de hertog klaagt diens rechterhand, graaf Frederik van Telramund, haar aan wegens broedermoord. Ortrud knielt voor Elsa, door Th. Wanneer Elsa voor koning Hendrik de Vogelaar wordt gedaagd die haar om een uitleg vraagt, antwoordt ze met te vertellen over haar droom dat een ridder haar te hulp zou komen. Op het laatste moment verschijnt aan de horizon een ridder in een bootje, voortgetrokken door een zwaan, op de Schelde. Telramund is woest, niet alleen omdat hij zijn eer verloren heeft, maar ook omdat hij zijn vrouw Ortrud van leugens verdenkt: zij zou namelijk de broedermoord met haar eigen ogen gezien hebben. Het echtpaar is vastbesloten het hier niet bij te laten.

Op de dag van het huwelijk kondigt een gezant van de koning aan dat Telramund verbannen wordt, en de ridder als ‚Beschermer van Brabant‘ over Brabant zal heersen. De dag erop echter moet hij het leger aanvoeren in het oosten. Wanneer dan de bruiloftsstoet met Elsa voorop de kerk betreedt, eist Ortrud voorrang. De koning vraagt Ortrud om de reden voor dit tumult. Telramund valt hem in de rede, beschuldigt de ridder van hekserij en gebiedt hem zich bekend te maken. Na het huwelijk zijn Elsa en de zwaanridder eindelijk alleen.

Elsa kan zich echter niet bedwingen en vraagt naar zijn naam en oorsprong. Op dat moment komt Telramund gewapend tevoorschijn. De ridder verslaat hem echter met Telramunds dood tot gevolg. Diep bedroefd door Elsa’s vraag, neemt hij zich voor om voor volk en koning een antwoord te geven. Ortrud verklaart dat zij Godfried door het aanroepen van haar heidense goden in een zwaan had omgetoverd.

Door een gebed van Lohengrin daalt daarop een witte graalsduif uit de hemel neer en bevrijdt Lohengrin de zwaan van zijn ketenen, waarop die weer in Godfried verandert: de nieuwe Hertog van Brabant. Voortgetrokken door de witte duif verdwijnt Lohengrin in zijn bootje achter de horizon. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 1 nov 2018 om 15:14. Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Sauter à la navigation Sauter à la recherche Article principal : Richard Wagner. Pour les œuvres en prose, se reporter à l’article Liste des œuvres en prose de Richard Wagner. Sept compositions pour Faust de Goethe, 1831, WWV 15 : 1. Musique de scène pour la pièce Die letzte Heidenverschwörung in Preußen oder Der Deutsche Ritterorden in Königsberg de J. Giacomo Meyerbeer, Robert le Diable, Nr. Carl Maria von Weber: Euryanthe Nr.

Arrangement de la valse Wein, Weib und Gesang ! Sept compositions pour Faust de Goethe 1. 1 en si bémol majeur 1. Fantasia en fa dièse mineur 1. Grande sonate en la majeur 1. Adagio molto, e assai espressivo, 3. Musique pour le drame historique Columbus de Theodor Appel A.