Nachtwerk PDF

De Gier is een Nederlandse televisieserie, gebaseerd op de boeken van Nachtwerk PDF van de Wetering. Vanaf 19 april 2007 wordt de serie ook uitgezonden in Vlaanderen, door VTM.


Författare: Iris Gerber.
Das Buch erzählt vom Leben einer Künstlerin und den zerstörerischen, gegen die Kunst gerichteten Kräfte der sie umgebenden Gesellschaft, gegen deren Ansprüche und Vereinnahmungen sie sich wehren und absetzen muss. Dies, um in ihrer Kunst, der Musik, der Komposition bleiben zu können.

Er wordt een broodje gegeten bij Fred. Grijpstra en De Gier praten samen op de veerpont. En tussendoor worden natuurlijk de verdachten verhoord en familieleden ondervraagd. Elke week heeft Grijpstra ‚problemen‘ met zijn vrouw.

3 sjanste Hetty geregeld met Rinus de Gier. Ze krijgen nooit een echte relatie. Mede doordat Hetty uiteindelijk vertrok en vervangen werd door Jazz. Cardozo probeert zich geliefd te maken door elke keer hulp aan te bieden, wat af en toe lukt, en waar hij ook af en toe succes mee boekt. De Gier bekende acteurs en actrices voor in gastrollen.

De Gier bestaat uit circa 13 of 10 afleveringen. De Gier niet altijd het geval. Soms is er een vermissing, of moet het duo een zaak van mishandeling oplossen. Grijpstra heeft een slecht huwelijk en logeert daarom soms stiekem bij De Gier.

Op het bureau zeurt hij weleens over zijn vrouw. Hij is stiekem jaloers op de alleenstaande De Gier. Door zijn collega’s wordt hij aangesproken door ‚adjudant‘. Na een aantal afleveringen wordt duidelijk dat hij al jaren geen contact heeft met zijn drugsverslaafde zoon. Grijpstra heeft het niet zo nauw met de regels en is soms wat agressief tegen verdachten. Hij is niet getrouwd en heeft thuis alleen een kat om voor te zorgen. De Gier is stiekem jaloers op de getrouwde Grijpstra.

De Giers bindingsangst op en gingen hij en Hetty uit elkaar. In een interview vertelde Ragas dat hij vertrok omdat hij zich niet prettig voelde in het strakke format van de serie. Hij is de ‚jonge hond‘ op het bureau. Cardozo is een slimme rechercheur, maar zijn theorietjes werken soms op de zenuwen van Grijpstra en De Gier. Daarom maken ze weleens vervelende opmerkingen tegen hem, maar hij negeert dat. Cardozo ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht nadat hij beschoten is. Receptioniste Hetty is de enige vrouw op het bureau.

Halverwege seizoen 1 blijkt er iets met Hetty aan de hand te zijn. De Gier ontdekt dat ze stiekem een callgirl is. Iemand chanteert haar ermee, en dwingt haar met dossiers te knoeien. Hetty een relatie met De Gier, die al jaren heimelijk verliefd op haar is.