Lindau (Bodensee) 1 : 50 000 PDF

Het typische ge-meander van de Ahr door het Grondgebergte. Deze lijst van lindau (Bodensee) 1 : 50 000 PDF in Duitsland geeft een samenvatting weer van de wijnbouwgebieden in Duitsland. Naast de 13 kwaliteitswijnbouwgebieden zijn er nog wijnbouwgebieden waar zogenoemde landwijn en tafelwijn gemaakt wordt.


Författare: Bayern Landesamt für Digitalisierung Breitband und Vermessung.
Ein bayerisches Rahmenblatt der TK50 bildet eine Landschaft von ca. 530 km² ab.
Der Maßstab 1:50000 bietet eine umfassende Informationsdichte sowohl für private Nutzung als auch regionale Planung und Verwaltung.
Die TK50-Rahmenblätter sind Grundlage für die bayerischen Umgebungskarten 1:50000 (UK50).
Die Legende ist dreisprachig.
Datengrundlage: Amtliches Geoinformationssystem (ATKIS®)
Koordinaten: UTM-Gitter für GPS-Nutzer

Meer over Duitse wijn wordt beschreven in het artikel Wijnbouw in Duitsland. De wijnstreek Ahr is genoemd naar de rivier de Ahr en is met 540 hectare één van de kleinste wijngebieden in Duitsland. De bodem bestaat uit löss en vulkanisch gesteente. Er is 1 Bereich met 1 Großlage en 40 Einzellagen. Luchtfoto van wijngaarden in het Markgräflerland, ten zuiden van Freiburg. Wijnstreek Baden is het meest zuidelijk gelegen in de regio Baden en beslaat bijna 16.

000 hectare aan wijngaarden en is daarmee de op twee na grootste wijnbouwstreek van het land. Het gebied stekt zich uit van het Zwarte Woud tot de Tauber en daarbij hoort nog een klein apart gebied dat ligt bij de Bodensee. Er zijn 9 Bereiche met 16 Großlagen en 306 Einzellagen. Franken is een middelgrote wijnstreek van ongeveer 6000 hectare langs de Main, ten oosten van Frankfurt.

Er zijn 2 Bereiche met 23 Grosslagen en 216 Einzellagen. De Hessische Bergstraße is een klein gebied, 430 hectare, nabij Darmstadt. Bevat 2 Bereiche met 3 Grosslagen en 23 Einzellagen. Zicht op de Bopparder Hamm met de Rijn op de voorgrond. 465 hectare dat zich 110 kilometer uitstrekt langs de Rijn tussen Bingen am Rhein en het Zevengebergte nabij Bonn. Er zijn 2 Bereiche met 10 Grosslagen en 111 Einzellagen. Rotsformatie in de wijngaarden bij Ürzig.