Juli 1914 PDF

Overzichtskaart van de militaire bondgenootschappen in Europa in 1914 ten tijde van het Juli-ultimatum. Het Juli-ultimatum wordt veelal niet als een ultimatum in de letterlijke zin juli 1914 PDF, omdat het als onvervulbaar wordt gezien. Het ultimatum is veeleer een maatregel om een casus belli te creëren, waardoor Oostenrijk-Hongarije Servië zou kunnen binnenvallen.


Författare: Sean McMeekin.
Wie eine Hand voll Männer in einem einzigen Monat die Welt in Brand setzte
Am 28. Juni 1914 wird der österreichische Erzherzog Franz Ferdinand erschossen. Zunächst nicht mehr als eine Randnotiz für die Weltöffentlichkeit, entzündet sich an diesem Mord ein Konflikt, der in den Ersten Weltkrieg mündet. Wie konnte der Krieg praktisch über Nacht ausbrechen? Wer waren die wirklichen Drahtzieher? Der US-amerikanische Historiker Sean McMeekin stieß bei seiner Forschungsarbeit u. a. in Berlin
auf bisher unbekannte Aktennotizen und Depeschen. Er beweist, dass es vor allem russische und französische Interessen waren, die die Welt in die Katastrophe stürzten. Die entscheidenden Wochen zwischen Juni und August 1914, minutiös recherchiert und dokumentiert, spannend wie ein Thriller.

Uit het Servische leger en het bestuur moeten alle personen die propaganda tegen Oostenrijk-Hongarije hebben verspreid, ontslagen worden. Oostenrijk-Hongarije moet zonder vertraging op de hoogte worden gesteld van de uitvoering van deze maatregelen. Servïë was bereid om alle eisen te accepteren, behalve eis 6 over de Servische jurisdictie, aangezien Servië dat ongrondwettelijk en een aantasting van de soevereiniteit vond. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 23 jul 2018 om 12:46. Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.