Juist – Töwerland PDF

Oost-Fries waddeneiland en tevens een juist – Töwerland PDF in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Toerisme is de voornaamste bron van inkomsten.


Författare: Günter G. A. Marklein.

Ein kleiner Führer über die Insel, mit kurzen Texten und interessanten Fotos.
Zum Kennenlernen oder Verschenken.

17 km is het slechts 500 m breed bij hoogwater. Ondanks deze geringe breedte is er wel een binnenmeer, de Hammersee. Juist wordt het Töwerland genoemd, oftewel het schone land. Het is ook bekend vanwege zijn eindeloos ogende zandstrand, dat zonder onderbreking bij laag water bijna 20 km lang is en vrij breed. Aan de oostzijde groeit het eiland daarentegen aan.

Aan de westkant ligt de Oostereems, de oostelijke benedenloop van de rivier de Eems in de Eemsmonding. Het eiland is ontstaan in de laatste ijstijd door het samendrukken van ijs. De naam Juist kwam in de stukken voor het eerst naar voren in 1398. Andere bronnen geven de mogelijkheid dat de naam komt van „het eiland dat juist ontstaan is“. Otto Leege heeft aan het begin van de afgelopen eeuw een bos aangelegd in de duinen en toen is er ook damwild naar het eiland gebracht.

Inmiddels zijn de bomen en struiken een respectabel bos geworden en houden jagers de populatie van het damwild op peil. De gemeenteraad van de Juist bestaat uit 10 gekozen leden en de burgemeester. Op 9 september 2001 kozen de kiesgerechtigde burgers van Juist voor de eerste maal rechtstreeks de burgemeester, die gelijktijdig de taken overnam van de gemeentesecretaris en de kuurdirecteur. Gekozen werd Karl Josef Wederhake, die in 2006 herkozen werd. Na zijn overlijden in 2008 werden vervroegde verkiezingen gehouden waarbij Dietmar Patron tot burgemeester werd gekozen. De burgemeestersverkiezing van 2016 werd gewonnen door Tjark Goerges van de partij Pro Juist.

De gemeente heeft een jumelage met Hiddensee in Mecklenburg-Voor-Pommeren. Juist is per veerboot te bereiken vanuit Norddeich. Deze dienst wordt onderhouden door Rederij Norden-Frisia. Het eiland heeft een klein vliegveld. Luchtverbindingen worden geboden door de maatschappij FLN. Zoals de meeste eilanden is Juist autovrij.

Op het eiland hebben alleen de brandweer, het Rode Kruis en huisartsen auto’s. De posterijen en de rederij bezitten elektrische wagentjes. Enkele bedrijven en de kustbeschermingsdienst van Nedersaksen bezitten tractoren, die voor elke rit door het dorp een ontheffing moeten aanvragen. Commons heeft mediabestanden in de categorie Juist. Zie de categorie Juist van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 18 okt 2017 om 03:35. Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. In 38 Komfort-Appartements und -Suiten genießen Sie wunderbare Urlaubstage in gepflegtem Ambiente. Unser Team freut sich Ihnen unvergessliche Urlaubstage auf Juist zu bereiten, der schönsten deutschen Nordsee-Insel! Entschleunigen Sie bei uns, gönnen Sie Ihrem Körper und Geist eine Atempause! Alle Freizeitangebote der Insel lassen sich von uns zu Fuß in nur wenigen Minuten erreichen, mit dem Fahrrad sind es noch ein paar Minuten weniger.