Fullmetal Alchemist PDF

FMA“ of „Hagaren“, is een manga uit 2001 geschreven door Hiromu Arakawa. De serie is in Japan en Fullmetal Alchemist PDF-Amerika erg populair.


Författare: Hiromu Arakawa.
Was geschah damals auf der Insel Yok, und welche Lehre haben Ed und Al daraus gezogen? Es geht um die "Wahrheit". Eds und Als erschütternde Vergangenheit wird noch einmal aufgerollt – die verbotene Transmutation, die ihnen zum Verhängnis wurde …

In 2005 en 2006 werd Fullmetal Alchemist bij peilingen door TV Asahi verkozen tot nummer 1 in de top 100 van beste anime aller tijden. In februari 2007 won de anime diverse prijzen bij de American Anime Awards. De animeserie heeft een doorlopend script met zowel komische als dramatische momenten. Daarnaast vormen ook serieuzere zaken een thema, zoals oorlogen en dictators.

Op 5 april 2009 startte op het Japanse tv-kanaal TBS Fullmetal Alchemist: Brotherhood, de tweede reeks anime-afleveringen. Als hun moeder sterft aan een ziekte, proberen de broers naïef – Edward is 11 en Alphonse is 10 – om haar met alchemie weer tot leven te wekken. Menselijke transmutatie is in de wereld van alchemie echter een onvergeeflijke zonde. Er bestaat niets met dezelfde waarde als de ziel van hun moeder, omdat ziel en lichaam nu eenmaal los van elkaar staan. Dat ervaren Edward en Al op tragische wijze: als ‚tol‘ verliest Al zijn hele lichaam en Ed zijn linkerbeen.

De broers horen over de Philosopher’s Stone, een steen die ervoor kan zorgen dat alchemie ook werkt zonder gelijkwaardige ruil. Deze kan ervoor zorgen dat de broers hun eigen lichaam terugkrijgen, en ze gaan op reis om de steen te vinden. De term ‚fullmetal‘ is overigens ambigu. Hij is te associëren met Eds ‚automail‘ en Als ijzeren lichaam, zoals ook diverse personages in de serie doen, maar in het Japans en Engels heeft de zegswijze ‚full metal‘ ook de onvertaalbare tweede betekenis ‚koppig‘. Fullmetal Alchemist‘, is de jongste State Alchemist ooit en de hoofdpersoon van het verhaal. Edwards jongere broer, is geen State Alchemist geworden. Samen reizen Ed en Al over de wereld op zoek naar de Philosopher’s stone in de hoop dat ze hun oorspronkelijke lichamen terugkrijgen.

Bij de transmutatie van hun moeder verloor Ed zijn linkerbeen en rechterarm, maar Alphonse verloor zijn hele lichaam. Flame Alchemist‘, Is een Lieutenant Colonel, wanneer wij hem voor het eerst in de serie zien. Maar wanneer Ed en Al hem voor het eerst in levenden lijve ontmoeten is hij net gepromoveerd tot Colonel. Aan het einde van de serie is hij gepromoveerd naar Brigadier General. Zij heeft samen met haar oma, die ook auto-mail monteur is, Edwards arm en been in elkaar gezet.