Die Impressionisten in der Normandie PDF

De oudste vermeldingen van de plaats gaan terug op de grondvorm Cathem of Katheim. Het is een woord van Frankische oorsprong. Het eerste deel verwijst naar de Katten, een Frankische stam die in de 5e eeuw die Impressionisten in der Normandie PDF Westfalen, een streek in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, leefde en door de volksverhuizingen naar Normandië migreerde.


Författare: .
Eugène Delacroix, Claude Monet, Auguste Renoir, Alfred Sisley und Berthe Morisot – das Buch präsentiert Meisterwerke der französischen Malerei des 19. Jahrhunderts von der Romantik bis zum Impressionismus. Die mondäne Sommerfrische in den Seebädern Frankreichs hat darin ebenso ihren Platz wie die Arbeitswelt der Häfen und die raue Natur der vom Ozean geprägten Landschaft.

Na de Romeinse overheersing bestond er reeds een nederzetting die de naam Gadomus droeg. De streek rond Gadomus werd aan het eind van de 10e en het begin van de 11e eeuw verschillende keren geteisterd door invallen van Vikingen. Het was pas onder Willem de Bastaard, de latere Willem de Veroveraar, dat de rust weerkeerde. De hertog liet op de heuvels vlak buiten de nederzetting een citadel bouwen die uitkeek over het dorp en de rivier de Orne. Het beleg van Caen in 1346. Bijna 600 jaar voor de verwoestingen door de Tweede Wereldoorlog werd de stad vergelijkbaar verwoest door toedoen van Eduard III van Engeland in 1346. De stad was toentertijd de rijkste van de regio en koning Eduard wilde het met zijn leger plunderen.

Gedurende de Slag om Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Caen begin juli 1944 door vooral het British I Corps bevrijd, een maand na de landingen in Normandië. De periode na de oorlog bestond vooral uit de heropbouw van de stad en de universiteitscampus. Zes kilometer ten westen ligt de Luchthaven Caen-Carpiquet met twee landingsbanen. Naast vervoer via de lucht wordt Caen bediend door de bandentram van Caen, dat een netwerk is van geleide bussen door de stad. De onderstaande kaart toont de ligging van Caen met de belangrijkste infrastructuur en aangrenzende gemeenten. Het kasteel van Caen is een indrukwekkende citadel met als kern de oorspronkelijke donjon die door Willem de Veroveraar in 1060 werd gebouwd. Door de eeuwen heen groeide dit kasteel door toevoeging van diverse omwallingen en gebouwen uit tot een heuse vesting.

Wat dit gebouw zo uitzonderlijk maakt is dat het een van de zeldzame voorbeelden is van de niet-religieuze romaanse bouwkunst uit de Anglo-Normandische periode. In dit stenen gebouw uit de 12e eeuw met één grote zaal hield het gerechtshof van de hertogen van Normandië zitting. Als enige overlever van de bombardementen staat dit vakwerkhuis uit het begin van de 14e eeuw aan de voet van de citadel van Caen. De houten voorgevel in rood-witte grondkleuren is geklasseerd als historisch monument. Op deze plaats stond in de middeleeuwen de schandpaal.

Met het Hotel Fouet en het Hotel Cantet-de-Condé zijn er twee statige 18e-eeuwse herenhuizen te zien op het plein. Sinds de 11e eeuw wordt er elke vrijdagmorgen een wekelijkse markt gehouden. Op dit plein vlak bij de Saint-Étienne staat een beeld van de beruchte Bertrand du Guesclin, een Franse legeraanvoerder die actief was tijdens de Honderdjarige Oorlog. Rond het voormalige stationskwartier van Saint-Martin werden tussen 1880 en 1910 verschillende art-nouveauhuizen opgetrokken waarvan een groot deel nog in oorspronkelijke staat bewaard is. Het statige huis waar nu het bureau van toerisme huist, hoorde vroeger toe aan de adellijke koopmansfamilie d’Escoville. Het gebouw werd opgetrokken in de eerste helft van de 16e eeuw.